Alliberem-nos reivindica l’orgull LGTBI+ a Besalú

L’associació Alliberem-nos, que aglutina el col·lectiu de lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals de la Garrotxa (LGTBI) ha celebrat aquest diumenge el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Per primera vegada ha escollit un símbol de la comarca com el pont medieval de Besalú, per fer l’acte de la jornada. Al voltant de les 12h del migdia, desenes de persones s’han concentrat en aquest punt de la vila comtal en la lectura de manifestos, de la mà de representants de l’ajuntament de Besalú i la presidenta d’Alliberem-nos, Loreto Barrionuevo. Els parlaments han reivindicat una vegada més la igualtat de drets de les persones LGTBI a Catalunya i arreu del món. Al final de l’acte, la cantant de rap besaluenca Balas ha llegit un poema i els membres de l’entitat han alçat les banderes irisades que havien penjat al llarg del pont, a crits de ‘orgull rural’.

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI diversos ajuntaments de la Garrotxa, com el d’Olot, han penjat la bandera irisada a les seves façanes. Es tracta d’un gest de suport al col·lectiu que desobeeix la sentència del Tribunal Constitucional que prohibeix mostrar banderes no oficials en edificis públics.