Creix l’interès per l’elaboració de productes artesanals com la ratafia

La saviesa popular diu que la ratafia, el licor amb més tradició a la Garrotxa, s’ha d’elaborar pels volts de Sant Joan, quan les herbes i les nous verdes estan en el seu millor moment. Per això aquest cap de setmana ha tingut lloc una de les activitats en grup que organitzen les Àvies Remeieres del Parc de Pedra Tosca de les Preses per aprendre a elaborar-la. Això sí, la recepta, amb un polsim d’aquí i d’allà, és a gust de cadascú.

Xavier Codina, Ratafia Russet: Una base alcohòlica, que és on posem els elements botànics a macerar, la base és la nou verda i la gent hi posa les herbes que pot anar a collir al bosc i que li agraden. No hi ha cap formula fixa per fer ratafia.

Desenes de persones de diferents punts de Catalunya han demanat poder participar en aquests tallers, que per primera vegada s’han organitzat en dos grups de 20 persones per evitar aglomeracions. La bona rebuda de l’activitat constata l’interès creixent per l’elaboració de productes artesans.

Mercè Teixidor, Àvies Remeieres: Cada vegada tenim més èxit, a la gent li agrada lo natural, no haver de prendre pastilles. Ens tornem com abans, ens curàvem amb aigua de farigola, fèiem tisanes, aquestes coses d’abans que era molt bo.

Ara, quaranta dies a sol i serena seran suficients per poder degustar el resultat d’aquest taller, amb més de 15 anys de trajectòria.

x