El 19è Robolot acaba amb un acte presencial al Firalet i mappings a la façana de l’Ajuntament

El primer Robolot totalment virtual va acabar aquest dissabte al vespre amb un acte presencial al Firalet d’Olot. El 19è certamen de robòtica educativa s’havia de celebrar al mes de maig i, enlloc de suspendre’l a causa de la COVID-19, l’organització va decidir transformar-lo en dos mesos d’activitats online que han pogut seguir alumnes i docents de tot el món.

Toni Moreno, Robolot Team: Ha estat una edició especial i ha passat com moltes vegades sentim que passa, i es que quan hi ha problemes de vegades es troben solucions que fins i tot milloren la situació. Fer un Robolot en comptes de dos dies, fer-ho expandit en dos mesos i fer-ho de manera virtual, ha permès que hi hagi una participació brutal.

La cloenda del Robolot 2020, també va servir per presentar públicament els darrers projectes impulsats des de la Garrotxa, com ara la col·lecció de ‘salvaorelles’  amb missatges per als sanitaris, que van entregar-se a l’hospital d’Olot, el grup Voluntaris 3D Garrotxa, que ha arribat a fabricar més de 30.000 pantalles protectores, o el projecte escolar Educacont, on els infants de diferents escoles estudien la contaminació de l’aire a partir d’un senzill aparell mesurador.

Jordi Puigneró, Conseller de Polítiques Digitals i administració pública: Robolot és un exemple per Catalunya, un iniciativa que neix al territori, en una comarca com la Garrotxa i que ha de ser i és model per moltes altres comarques.

La projecció d’un dels mappings del concurs a la façana de l’ajuntament d’Olot va tancar un Robolot insòlit que de ben segur servirà a l’organització per a seguir innovant de cara a l’any vinent, en la vintena edició.