La Garrotxa pren mesures per reduir la sobrefreqüentació dels gorgs i desaconsella banyar-s’hi

Després de tres mesos d’estat d’alarma, l’estiu de la represa es preveu diferent respecte a les activitats que es poden fer a l’aire lliure. Entre les més afectades hi ha les nombroses zones d’aigua dolça i gorgs de la Garrotxa, molt freqüentades durant aquests mesos. Les autoritats sanitàries hi desaconsellen el bany, especialment en punts del riu amb cabal poc abundant o on l’aigua no es regeneri, ja que podria suposar un risc per la propagació de la COVID-19.

Per evitar aglomeracions i ordenar l’accés dels visitants a aquests espais naturals, el Consorci de l’Alta Garrotxa ha reduït l’aforament de l’aparcament de Sadernes al 50% i ha instal·lat una sèrie de cartells informatius on s’expliquen les normes i mesures preventives.

Municipis com les Planes d’Hostoles han optat per regular  l’accés als gorgs amb un sistema de reserva prèvia i entrada de pagament. Un equip d’informadors ambientals controla que l’aforament no superi les 200 persones.

Eduard Llorà, Alcalde de les Planes d’Hostoles: Hi hem arribat varis dies a 200 persones, la valoració que en fem és bona, bona reacció i bon aforament. Hem notat un efecte crida de la gent que vol venir perquè ho tenim més controlat, però també és veritat que hi ha el visitant que quan se li diu que ha de pagar gira cua i se’n va.

Les Planes també ha notat un repunt del turisme de proximitat, procedent de l’àrea metropolitana de Barcelona i la demarcació de Girona, per sobre el turisme internacional que acostumava a freqüentar els gorgs.