El sector educatiu garrotxí, a l’espera de més instruccions per planificar el nou curs

El govern destina 370 milions d’euros extraordinaris perfer front a l’emergència educativa, contractar professors, i fer una transformació digital. El curs començarà el 14 de setembre i serà presencial per a l’ensenyament obligatori. Es faran grups estables, sense ràtios ni mascaretes. Després d’aquest anunci, el sector educatiu de la Garrotxa resta a l’espera d’instruccions per poder planificar la tornada.

Una inversió extraordinària de 370 milions d’euros, dels quals 233 milions són per a contractar 5 mil docents tant per a l’escola pública com per a la concertada. El vicepresident del govern Pere Aragonès ha dit que cal fer front a l’emergència educativa i posar l’alumne al centre de les prioritats. El curs començarà el 14 de setembre i serà presencial. Es faran grups estables, inferiors en nombre als d’una classe habitual, i ni alumnes ni mestres no hauran de dur mascareta. Ho ha explicat el conseller d’Educació, Josep Bargalló
103 milions d’euros seran per a transformació digital, ja que s’han detectat 1.200 centres on hi cal una inversió urgent i 140 mil alumnes amb connectivitat insuficient. De moment, no caldran espais alternatius, malgrat que els ajuntaments n’han buscat per si de cas. Avui el departament i els sindicats comencen negociacions dels perfils i condicions dels 5 mil docents a contractar. El dia 23 de juliol es tindran els plans organitzatius de tots els centres.

 

x