Els sanitaris garrotxins alerten del perill de relaxació de les mesures de prevenció per part dels ciutadans

Amb l’arribada de la nova normalitat acompanyada de l’inici de l’estiu i el bon temps els sanitaris demanen precaució, i és que a la Garrotxa s’han detectat un total de 10 positius per PCR durant l’última setmana i 162 casos sospitosos de COVID-19, de manera que la comarca, amb 761 positius, continua tenint el nombre més elevat de casos per habitant de la Demarcació de Girona. Als Centres d’Atenció Primària garrotxins s’està vivint un moment d’impàs, ja que les xifres han disminuït però el virus continua circulant pel territori, sumat a la incertesa de la causa del contagi d’alguns positius.

Josep Lluís Nicolau, director ABS Besalú: Sí que estem detectant un relaxament i una pèrdua de por per part de la població, fet que la gent sembla que vol recuperar els hàbits d’abans i no haurem après prou d’on venim i el què hem patit, tenim una memòria molt curta. Hem d’agafar-nos les coses amb més calma, el que no pot ser és que tot torni a ser com abans i de cop perquè no anirem pas bé.

Segons els experts, després d’haver passat el confinament la població s’està relaxant i es volen recuperar els hàbits d’abans ràpidament, però alerten del perill d’aquesta nova situació on la majoria de casos detectats provenen de persones de mitjana edat, d’entre 30 i 50 anys, amb la possibilitat que aquests transmetin el virus a familiars o gent del seu entorn més proper.

Josep Lluís Nicolau, director ABS Besalú: El que sí que tenim clar nosaltres com a sanitaris és que la tornada a aquesta normalitat nosaltres no la podem tenir perquè hem de seguir mantenint els circuits d’alerta, vigilància i detecció de casos ràpids.

Els sanitaris garrotxins es troben en alerta davant la situació, ja que la comarca no ha patit una fase d’estabilització. Tot i que hi ha hagut un descens de casos s’espera que amb l’arribada de la tardor i les grips i refredats conseqüents els Centres d’Atenció Primària vegin incrementat el seu volum de consultes, circumstància per la qual ja s’estan preparant.