El responsable d’Educació a Girona avisa que en els propers anys es reduirà el nombre de grups si no es reverteix el descens d’alumnes

El responsable dels Serveis Territorials del Departament d’Educació a Girona, Martí Fonalleras, ha advertit que en els propers cursos escolars hi pot haver una reducció dels grups de P3 a molts indrets de la demarcació de Girona. L’avís va vinculat a la reducció del número d’alumnes que es pot escolaritzar en aquesta etapa, arran de la polèmica que ha viscut darrerament l’Escola Malagrida d’Olot i que ha acabat amb el manteniment de la línia de P3 gràcies al canvi de zonificació que farà l’Ajuntament de la ciutat per mantenir el grup.

Martí Fonalleras, responsable Serveis Territorials Departament Educació Girona: Que tothom tingui clar, digues-li Sant Hilari, Sant Feliu, Olot o Girona, que el nombre d’alumnes de P3 està baixant, està baixant el nombre d’alumnes que poden escolaritzar-se a P3 i, per tant, els nombres de grups, encara que les ràtios siguin baixes, també baixaran.

Segons Fonalleras, la voluntat de l’equip de govern de canviar la zonificació, afegida al suport de l’AMPA de l’escola i el sector educatiu de la ciutat ha fet mantenir la segona línia de P3 al Malagrida, després que es preinscriguessin 33 alumnes, un 50% més del que havia previst el Departament pel centre olotí.

Martí Fonalleras, responsable Serveis Territorials Departament Educació Girona: Perquè vàrem veure la bona voluntat de l’actual equip de govern d’Olot, que va manifestar una cosa que nosaltres feia dos anys que demanàvem, que era que s’havia de modificar l’actual zonificació d’Olot.

La ràtio actual d’Olot és de 20’4 nens per aula, comptant amb el grup salvat del Malagrida. Però Fonalleras considera que si la xifra cau per sota dels 20 estudiants, es perdran grups, perquè és la ràtio mínima que s’ha marcat el Departament d’Educació a la demarcació.

 

 

x