Algunes cases de colònies de la comarca no s’han pogut adaptar a la flexibilització de les mesures

La Garrotxa ja ha rebut les primeres persones que gaudeixen de colònies a les cases especialitzades de la comarca. Al Rourell de la Vall d’en Bas, hi ha hagut aquests darrers dies un grup de joves de l’Empordà que volien gaudir de la bicicleta. Tant la casa com els residents venien preparats per garantir les mesures de seguretat pel coronavirus.

Iu Colom: “Quan entrem a la casa ens hem de netejar les mans, i quan entrem en espais tancats com quan anem a fer compres ens hem de posar les mascaretes.”

Werner Estellé, responsable casa de colònies El Rourell: “Sí que ens ha sorprès molt que la mainada vingui tant conscienciada del què pot fer i què no.”

Adrià Maset: “De divertit ho és igual, gaudeixo igual que els altres anys.”

Però tot i que amb l’etapa de represa de la normalitat s’és més flexible que fa unes setmanes, moltes cases de colònies no s’han pogut adaptar a la nova normativa. Havien adequat les cases i les contractacions de monitors a cada moment de la pandèmia, i ara per ara no es poden reobrir les inscripcions a moltes estades.

Werner Estellé, responsable casa de colònies El Rourell: “Entenent que els protocols que es van fer en el seu moment eren d’una manera, seguim afectats malgrat el desconfinament. A nosaltres, pel que fa a contractació i reserves, se’ns ha fet tard per a poder augmentar les places.”

D’aquesta manera, el Rourell funcionarà aquest estiu a un 30% de la seva capacitat total.

x