Augmenta més d’un 10% la recollida d’envasos a la Garrotxa a causa del confinament

La pandèmia del coronavirus també ha alterat la recollida d’escombraries. Si bé a la gran majoria de fraccions les xifres són similars a anys anteriors, en el cas dels envasos el canvi és clar: entre el març i el maig, ambdós inclosos, s’han recollit 537.000 quilos, respecte els 487.000 del 2019. Són 50 tones més, un 10’5% més. El principal motiu seria l’afectació que ha sofert l’activitat de l’hostaleria.

Francesc Canalias, director SIGMA: “Aquesta selecció d’envasos l’atribuïm perquè la gent ha estat més a casa i no ha anat tant als restaurants, que estaven tancats, i com que els seus residus són menors al treballar amb quantitats industrials ha crescut el nombre de tones d’envasos.”

Només durant el mes de març, el primer de l’estat d’alarma, la recollida d’envasos en contenidors a la Garrotxa va créixer un 22% respecte el mateix mes del 2019.

x