El Consell dels Infants d’Olot presenta una quinzena de propostes tecnològiques

El Consell dels Infants d’Olot ha acabat presentant aquest 2020 una quinzena de propostes relacionades amb la tecnologia, malgrat que el coronavirus ha acabat afectant la presentació de les diferents actuacions acordades pels nens i nenes de les escoles olotines. Després de mesos de treball, els 350 alumnes de 5è de primària de la ciutat van acordar presentar accions que van des de fer parcs adaptats per a persones amb diversitat funcional, a robots que puguin ajudar a persones amb mobilitat reduïda a fer les tasques domèstiques, o implementar una xarxa d’autobusos elèctrics que portin els olotins a les zones industrials i que s’obligui a aparcar fora de la ciutat als que no hi visquin per reduir la presència del vehicle de combustible fòssil a l’interior.

Jordi Puig, tècnic Institut Municipal d’Educació: “Ha estat molt interessant perquè no sabíem per on sortiria tot plegat: han aprofitat les oportunitats que brinda la tecnologia com altres per intentar estar menys pendents de la tecnologia.”

També hi ha hagut propostes de passos de vianants il·luminats i amb pilones, així com reforçar la producció local d’energies renovables. Les propostes seran presentades en un plenari municipal després de l’estiu, malgrat que l’Ajuntament d’Olot ja s’ha compromès a estudiar-les per veure si les pot dur a terme.