La Garrotxa disposarà de dues noves àrees d’aparcament amb serveis per a autocaravanes

Cada cop són més els ciutadans que escullen l’autocaravana a l’hora de fer turisme, un model que s’ha vist afavorit en el context d’emergència sanitària. Turisme Garrotxa té en compte aquesta tipologia de visitant en la seva oferta estiuenca a través de l’espai Autocaravanes Friendly del seu web, un primer pas per ordenar la seva presència a la comarca.

Turina Serra, gerent Turisme Garrotxa : és un espai que potser encara és molt incipient, no som com França, on aquest mercat és molt potencial. Estem començant però creiem que si ordenem l’oferta és millor, ja que venen, que en venen moltes, d’autocaravanes, doncs tenir-ho ben gestionat i estructurat.

Per poder absorbir el gran volum de vehicles d’aquesta tipologia que arriben a la Garrotxa, s’han projectat dues noves àrees d’aparcament, situades al costat de l‘alberg de la Vall d’en Bas i a la zona de l’assecador de Sant Joan les Fonts respectivament. El cost dels espais és de 138.000 euros, finançats en un 40% a través d’un fons europeu FEDER. L’obra contempla l’habilitació de places d’aparcament amb espai per al recanvi d’aigües grises. També s’està treballant en una regulació per limitar les pernoctacions, per tal de no perjudicar negocis com els càmpings, que també disposen d’espais per autocaravanistes.

Turina Serra, gerent Turisme Garrotxa : Evidentment nosaltres oferim primer tots els càmpings, que són empreses associades, però també oferim les zones habilitades per aparcar, i ara estem treballant en un projecte FEDER que hi haurà dos projectes més a la Garrotxa, que s’estan treballant.

El projecte d’adequació dels dos nous espais públics d’autocaravanes a Sant Joan les Fonts i La Vall d’en Bas és una de les accions previstes dins el projecte Garrotxa Terra de Volcans