Comencen les restriccions a l’àrea recreativa d’Els Pins de la Vall d’en Bas amb comprensió per part dels veïns i visitants

Des d’aquest dimecres aquesta barrera regula el pas de vehicles a l’Àrea Recreativa dels Pins de Sant Privat d’en Bas. L’Ajuntament de la Vall ha restringit l’aforament a la zona després de realitzar un estudi amb la Diputació de Girona per resoldre un problema de sobrefreqüentació, però també com a mesura de prevenció de la COVID-19. Per accedir als aparcaments cal pagar una taxa d’entre 2 i 5 euros, amb un aforament màxim de 40 cotxes, però fins ara han estat molts més els que s’hi han apropat.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Entre aquests dos dies han passat prop de 75 cotxes, hi ha molta gent que ho enten i ho valora positivament, n’hi ha d’altres que es sorprenen i alguns no entenen que s’hagi de pagar per poder accedir a un entorn natural.

Visitants i veïns també són comprensius amb la necessitat d’ordenar l’accés a la zona.

David López, veí de la Vall d’en Bas: Hi ha mesos que et lleves a les sis del matí i encara pots sentir música que prové de la zona d’Els Pins, també baixa gent amb el cotxe molt ràpid i amb les conseqüències que això comporta.

Maria Teresa, visitant: Ho trobo molt bé, la gent ho destrossa tot i està bé que s’hagi de pagar per accedir-hi.

Liam, visitant: Està molt bé controlar l’afluència de visitants, però potser es podria acordar un preu modest per als garrotxins.

L’ajuntament de la Vall d’en Bas ha demanat civisme a les persones que decideixin accedir a l’àrea recreativa. Els treballadors del punt d’informació han d’accedir almenys dues vegades al dia a l’àrea recreativa per fer-hi tasques de neteja.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Aquí tenim tres contenidors de resta, un iglú de plàstic i un altre de paper. Si us plau, utilitzem-los.

Les noves mesures han entrat en vigor aquesta setmana i s’allargaran fins el 31 d’agost. Durant aquest temps els vehicles motoritzats poden accedir a la zona de 10 del matí a 8 del vespre.