Dos centres, quatre dies i grups reduïts, així seran les PAU 2020 a la Garrotxa

Demà comencen els exàmens de Selectivitat arreu del país. A Olot, comencen per prop de 250 alumnes de la comarca i el Ripollès. Enguany però, serà una selectivitat atípica, inèdita i segurament històrica.

A diferència d’altres anys, les PAU es realitzaran de dimarts a divendres, i tot i que aquest any la seu havia de ser exclusivament l’Institut Bosc de la Coma, per tal de respectar les mesures de seguretat, s’ha incorporat un nou centre.

Helena Castillo, coordinadora Batxillerat Bosc de la Coma: Davant de la situació que hem viscut i quan vam saber totes les mesures que envoltarien la logística de les PAU aquest any, vam decidir sol·licitar una nova seu a Olot.

L’Institut La Garrotxa serà la  segona seu d’aquestes PAU, i  acollirà els seus propis alumnes i els de l’Institut Montsacopa. El Bosc de la Coma, acollirà també els seus alumnes i els estudiants vinguts del Ripollès.

A nivell de prevenció, des dels centres se seguiran unes mesures de seguretat i higiene pràcticament mil·limetrades des de que els propis estudiants accedeixin al centre, per exemple amb un accés esglaonat. Dins les aules, els grups hauran de ser d’entre 9 i 12 i s’hi haurà d’accedir amb mascareta, tot i que durant la realització de la prova se la podran treure.

Helena Castillo, coordinadora Batxillerat Bosc de la Coma: També s’ha hagut de programar el circuit per evitar aglomeracions als passadissos del centre, tota la distribució dins de l’aula per garantir els dos metres de distància entre els alumnes, assegurar la ventilació durant tot el dia i la neteja els espais comuns…tot això està totalment programat.

La preparació d’aquestes PAU també han estat especials, i es que des que va acabar el curs de manera telemàtica, han estat tres les setmanes que els estudiants han pogut preparar els exàmens, alguns de manera presencial als centres. Tot i que les PAU generen una situació de nervis ja de per sí, barrejat amb una situació d’incertesa com la que hem viscut, des dels centres volen enviar un missatge de tranquil·litat als alumnes.

Helena Castillo, coordinadora Batxillerat Bosc de la Coma: Estic convençuda que ja tenen controlades totes les matèries. És important tenir seguretat i confiança, si han arribat fins aquí és perquè han superat dos cursos de batxillerat, amb tota la intensitat i complexitat que suposen aquests estudis. Segur que han fet exàmens molt més complicats i complexes dels que faran a partir de demà.

x