La Principal de Cassà aterra a Castellfollit de la Roca per oferir un concert davant més d’una cinquantena de persones

Castellfollit de la Roca va viure dissabte al vespre una estona agradable. Més d’una cinquantena de persones es van reunir a la Plaça Catalunya del municipi per escoltar el concert de la sardana popular “Xaxu i els seus contemporanis”, a càrrec de la històrica La Principal de Cassà.

Jordi Gallegos, presentador i assessor històric del projecte: El que fem és fer un viatge a través de la sardana popular, sobretot amb la tria de tres compositors coneguts, com són en Josep Saderra, en Viçens Bou i, sobretot, en Josep Vicens Juli, l’avi Xaxu, del qual enguany se celebren els 150 anys del seu naixement.

 

Josep Maria Mascarell, flabiolaire: Aquest concert el vam estrenar diumenge passat a L’Escala i avui aquí a Castellfollit. Des del mes de febrer que la cobla no tocava. Una il·lusió que no té nom.

Jordi Gallegos, assessor històric del projecte, va afirmar que es tracta d’un concert que el grup porta treballant des de l’any passat. Tot i això, va acceptar que amb el confinament no es van poder efectuar tots els assajos desitjats. L’alcalde de Castellfollit de la Roca, Miquel Reverter, tampoc es va voler perdre el concert i va qualificar de “vital” la celebració del concert.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: La veritat és que després de tota la situació que hem passat crec que és molt necessari que la cultura torni a les ciutats, als barris i als pobles del país, perquè és un element fonamental de la nostra societat. Per tant, respectant totes les mesures de distància i de sanitat, crec que és vital que de mica en mica la cultura d’aquest país pugui tornar a renéixer d’aquestes cendres que els hi han fet passar d’aquests tres mesos. La valoració, molt positiva.

L’alcalde del municipi va afegir que no s’imagina “un estiu o una festa major sense sardanes” i va animar a la població a evitar que la cultura no es vegi més afectada.