Les Planes d’Hostoles i Sant Feliu de Pallerols col·laboren en la rehabilitació del Castell d’Hostoles

Una trentena de persones van assistir dissabte al matí a la visita del final de les obres de rehabilitació del Castell d’Hostoles. El treball s’ha desenvolupat sota una aportació econòmica dels dos municipis al qual pertany el castell i una subvenció de la Diputació de Girona. Tant l’alcalde de Les Planes d’Hostoles, Eduard Llorà, com l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Artur Colomer, han volgut destacar la col·laboració entre els dos municipis.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: Estem tornant a col·laborar conjuntament. Ens sembla que estem ajudant a rehabilitar un patrimoni històric que és dels dos municipis. Un element que no només té una importància històrica per la Vall d’Hostoles, sinó per tot el país.

 

Artur Colomer, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: Els dos ajuntaments som molt conscients que s’ha d’invertir en aquest projecte natural que tenim en aquest entorn. És important continuar enriquint el patrimoni històric i natural que tenim a La Vall d’Hostoles. Això beneficia a les dues poblacions.

El projecte de restauració ha estat redactat pel servei de monuments de la Diputació de Girona. Lluís Bayona, cap del Servei de Monuments de la Diputació, també va ser present a la visita a les obres de rehabilitació del Castell d’Hostoles i va explicar, punt per punt, les diferents fases de les obres.

Lluís Bayona, cap del Servei de Monuments de la Diputació: Són obres fetes amb pressupostos petits que han anat sortint any rere any. Van començar amb la consolidació de la cisterna de la part baixa i després han anat havent-hi excavacions arqueològiques, consolidacions i adaptacions de l’itinerari. Potser la part més espectacular ha sigut aquesta escala penjada sobre l’aire.

Tot i això, el mateix arquitecte va afirmar que encara queden alguns detalls.

Lluís Bayona, cap del Servei de Monuments de la Diputació: Tenim els panells a punt de posar-hi informació perquè quedi per a tothom i per la visita oberta, que és la finalitat d’això. Aquest any el que ens plantegem és encara fer una neteja de murs general i fer un petit accés metàl·lic a la cisterna de baix, la més gran. Queden detalls i jo crec que estarà bé si podem arribar a accedir a dins la cisterna i, a part, tindrem una part de sopluig en el cas que t’agafi una tempesta aquí a dalt.

El Castell d’Hostoles va ser edificat entre els segles IX i X i es tracta d’un important punt d’atracció turística del país.