L’Ajuntament de la Vall d’en Bas fa balanç de les seves actuacions i reinvindica la municipalització de la política

Amb la nova realitat, els consistoris de diverses poblacions de la comarca fan balanç de totes les actuacions que han dut a terme al seu municipi durant la crisi del coronavirus. Des de la Vall d’en Bas, van impulsar una sèrie de mesures i accions per ajudar el màxim possible als veïns i veïnes.

L’avançament del pagament a proveïdors, l’anul·lació dels cobraments de serveis, trucades a la gent gran, repartiment d’EPIS a tots els comerços durant el confinament, són només algunes de les accions que es van dur a terme.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Hem estat al peu del canó des del minut 0 perquè és la nostra obligació. Des del primer moment vam prendre tot de mesures per intentar ajudar a que l’impacte fos menor. Sobretot les persones, les persones són el més important.

A més, des del consistori també es va aprovar per unanimitat dos paquets de mesures econòmiques i socials d’un import total de 130.000 euros. Unes ajudes que es podran començar sol·licitar en les properes setmanes.

La crisi del coronavirus ha obligat el món local a actuar ràpid, a fer moltes coses que no havia fet fins ara. Una situació que ha propiciat una reivindicació de la municipalització de la política.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: La gent ens demana als municipis les coses. Als que sabem, els problemes que passa, som nosaltres. I els ajuntaments intentem tots donar-hi resposta. Si tot això ens ensenya alguna cosa és que siguem valents, que des de l’Estat o des de la Generalitat facin una aposta seriosa per això i ens donin recursos i competències, perquè estem assumint moltes coses que no ens pertoquen.

Des del consistori, reivindiquen que tot i que s’han rebut ajudes concretes a nivell genèric, com a municipi no han rebut ni ajudes ni recursos.

x