L’Institut Bosc de la Coma acull prop de 90 estudiants del propi centre i el Ripollès durant la primera jornada de les PAU 2020

La d’aquest any és, sens dubte, una de les Proves d’Accés a la Universitat més atípiques de la història. El que suposa un dels moments clau a la vida de tot estudiant enguany ha estat marcat per la incertesa davant la pandèmia per la COVID-19. Gairebé un mes després de la seva data oficial, la Selectivitat d’aquest 2020 comença avui i acabarà divendres després de setmanes de preparació a casa i de manera telemàtica.

Marc Nicolau, director Institut Bosc de la Coma Olot: Hi ha hagut un seguiment molt acurat per part dels tutors i professors tan a distància com en els casos que ha estat necessari presencialment i acompanyar-los al màxim per resoldre tots els dubtes que puguin tenir fins al dia d’avui.

La imatge recurrent de cada any canvia per adoptar les mesures de seguretat necessàries com l’ús de les mascaretes, distància de seguretat i gel desinfectant a cada aula. A la sortida del primer examen, el de llengua castellana, les impressions majoritàriament coincideixen; nervis al principi, però satisfacció al acabar. Això sí, les figures retòriques han estat el que més els ha costat.

Aaron Salinas, estudiant Institut Bosc de la Coma: Jo crec que bé, al principi al veure les preguntes m’he espantat però després me n’he sortit prou bé.

Arnau Arrebola, estudiant Institut Bosc de la Coma: He intentat valorar les dues opcions i he escollit la que més em convenia, tot i que m’he posat nerviós a l’hora de contestar.

Carme Roca, estudiant Institut Bosc de la Coma: Prou bé en realitat, et diuen que és molt difícil però si vas tranquil no és tan complicat. Les figures retòriques no me les vagi mirar i han sortit.

Després de comentar les primeres impressions, també és moment de repassar els encerts o errors amb el professorat.

Helena Castillo, professora Institut Bosc de la Coma: És el primer examen que fan de les PAU, és per trencar el gel, llavors hi ha un plus de nerviosisme que han d’intentar controlar. Però pel què fa al contingut de l’examen i a l’opcionalitat que hi havia estic convençuda que els ha anat bé.

Fins divendres l’Institut Bosc de la Coma d’Olot acollirà els prop de 90 alumnes que es presenten enguany a la Selectivitat juntament amb els de l’Institut Abat Oliva de Ripoll.

x