L’Institut La Garrotxa acull la majoria dels alumnes de la comarca que s’examinen a les PAU aquest 2020

Filera d’alumnes al pati abans d’entrar a les aules, entrada ordenada i distanciada, molt abans del començament de les proves, rentada de mans i mascaretes posades fins a l’inici de l’examen. Aquests han estat els primers minuts de les Proves d’Accés a la Universitat d’aquest any a l’institut la Garrotxa, un centre que, per la seva capacitat, ha pogut donar suport a l’Institut Bosc de la Coma i acollir els alumnes del propi centre, a més dels de l’Institut Montsacopa i de l’Escola d’Art. En total, 143 alumnes, la majoria dels examinats a la ciutat, repartits en aules d’entre 12 i 16 alumnes com a molt.

Jordi Antiga, director INS La Garrotxa: Ocupem unes 11 aules i la capacitat està limitada pel distanciament de dos metres.

Els procediments per evitar contagis de coronavirus ha afegit nervis a uns exàmens que solen causar respecte entre l’alumnat.

El primer examen, el de castellà i literatura, ha estat considerat assequible pels alumnes i d’acord amb el preparat durant el curs.

Joel Nogareda, alumne batxillerat humanístic-social INS La Garrotxa: He notat que és un examen com tots els que hem practicat els darrers anys i bastant assequible de fer.

Adrià Font, alumne batxillerat artístic Escola d’Art: Hem escollit la opció A perquè és la pregunta on hem vist que estàvem més preparats. Aquest últim trimestre ha sigut fluix a l’hora de fer les classes telemàtiques.

Jordi Antiga, director INS La Garrotxa: Els professors, a diferència d’altres anys, no poden venir al centre. Només pot venir un vocal de cada institut.

Estel Carrillo, professora i vocal Escola d’Art: Normalment quan ells surten nosaltres hem vist l’examen físic i tu t’has pogut pensar una mica les respostes encara que no sigui la teva especialitat. Aquest any com que només ho publiquen a través del web, no hem tingut temps de descarregar-lo i anem una mica a cegues.

Pel que fa a la preparació atípica de la selectivitat enguany, majoritàriament telemàtica, hi ha diferències d’opinions, tot i que, generalment, els alumnes s’han sentit ben preparats.

Marc Plujà, alumne batxillerat científic INS Montsacopa: És diferent telemàticament. Si tens algun dubte no el pots resoldre a l’instant, has de passar correus o whatsapp als professors. Crec que si en un futur es vol implementar més aquesta part telemàtica, s’ha de seguir treballant.

La tònica d’uns exàmens atípics es repetirà durant els quatre dies que duraran les proves aquest any.

 

x