El col·lectiu nyamnyam obre el seu mas a Mieres amb un cicle cultural d’estiu

Un any després d’aterrar a Mieres, el col·lectiu nyamnyam ha decidit obrir les portes del seu mas amb un cicle cultural d’estiu. Una cinquantena de persones van assistir divendres a la presentació de l’esdeveniment. Aquest estiu Mieres es convertirà en un important  epicentre cultural del país amb la iniciativa “Si no vols pols no vinguis a l’era“. L’activitat persegueix l’objectiu de crear un vincle entre creadors amb projecció internacional i l’ecosistema local.

Ariadna Rodríguez, col·lectiu nyamnyam: “La idea és que mostrem i compartim el treball de quatre companyies de teatre o artistes i que estan vinculats amb nosaltres des de fa força temps i també amb aquest espai i aquest territori. Han estat venint durant tot l’any i a partir d’aquí han anat desenvolupant la proposta que anirem veient cada quinze dies aquest estiu.

Iñaki Álvarez, col·lectiu nyamnyam: “En principi, valorem positivament estar aquí, haver pogut obrir les portes i que el cicle que volem fer tiri endavant. De moment, tenim gent del veïnat que ens ha vingut a veure i això és important”.

La trobada ha estat l’inici d’un cicle que durarà tot l’estiu i portarà fins a Mieres els artistes i les companyies El Conde de Torrefiel, Xavi Manubens, Azkona&Toloza i Rubén Ramos Nogueira.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: “Estem molt contents de tenir-los aquí al poble. Pensem que és molt positiu, perquè, per una banda, podem gaudir de més activitats culturals. És un poble on, per desgràcia, no hi ha gaires activitats d’aquest tipus.

Aquesta iniciativa pretén crear sinèrgies entre altres col·lectius i gent del poble, a banda d’acostar la cultura a tots els ciutadans.

x