L’atenció pediàtrica d’Olot es concentrarà al CAP de Sant Miquel a partir de dilluns

A partir de dilluns que ve tota l’assistència a la població pediàtrica que es realitza des de l’atenció primària a Olot es concentrarà al CAP d’Olot Nord, situat al barri de Sant Miquel. Per la seva banda, el CAP Garrotxa, situat al passeig de Barcelona, concentrarà tota l’atenció sanitària a l’adult.

Josep Lluís Nicolau, director Atenció Primària Garrotxa: Pediatria ja és una unitat que funciona autònoma, ja té el seu circuit respiratori muntat aquí el pot mantenir allà, ens ocupa totes les consultes d’Olot Nord i aquí podem concentrar tota l’activitat d’adult mantenint el circuit respiratori. No es podran equivocar, l’adult el veiem aquí al CAP Garrotxa i l’infant fins als 14 anys al CAP d’Olot Nord.

Aquesta reorganització respon, d’una banda, a la decisió de posar en marxa el Consultori de Sant Miquel, que ha estat tancat durant la pandèmia, i de l’altra garantir els requeriments de seguretat que dicten les autoritats sanitàries, entre aquestes, mantenir un circuit diferenciat per als pacients que van al centre amb patologies respiratòries compatibles amb la COVID-19.

D’altra banda, aquest canvi permet alliberar quatre consultes a la planta baixa del CAP Garrotxa, on s’ubicarà el circuit de patologia respiratòria diferenciat i així es podrà recuperar el sector que fins ara estava aïllat per a aquesta funció i que ocupa cinc despatxos, que es destinaran a l’atenció sanitària. Així, aquest circuit, de pacients amb sospita de COVID-19, se situarà a la planta baixa i les plantes 1a i 2a quedaran lliures de patologia respiratòria. Aquesta sectorització permet garantir millor la seguretat dels usuaris i professionals.

Josep Lluís Nicolau, director Atenció Primària Garrotxa: Aquí podem aprofitar l’espai de la planta baixa, que era de pediatria, per posar el circuit respiratori, que és el més adient perquè quan entren ja directament passen al l’àrea de respiratori i ens queden alliberades les dues plantes superiors, la primera i la segona, per fer una activitat més presencial previ filtratge de la patologia respiratòria.

Aquesta reorganització serà provisional durant l’estiu i es revalorarà la recuperació de la dinàmica habitual passat aquest període, fins al 30 de setembre.

Deixa un comentari