Les residències esperen concrecions sobre el nou pla d’atenció del Govern

Les residències de gent gran de la Garrotxa ja han realitzat ingressos d’alguns nous residents a les seves instal·lacions. La residència la Tardor ja n’ha fet dos, un d’un usuari procedent d’una residència catalogada com a verda de fora de la comarca, per al qual no va caldre aïllament preventiu, i una altra usuària que fins ara residia a casa seva, per a la qual van caldre 15 dies d’aïllament. Avui, la residència olotina ha rebut la sol·licitud d’un nou resident. El seu ingrés es farà amb protocols estrictes.

La Generalitat treballa colze a colze amb el sector per concretar aspectes del nou pla d’atenció a les residències. Els centres esperen aclarir en les properes hores aspectes com el reforç de personal. El Govern planeja finançar la contractació de 1.800 nous treballadors a tot Catalunya, a més de reforçar l’atenció amb 450 professionals sanitaris d’Atenció Primària. Per a les residències de més de 60 residents, s’ha anunciat servei d’infermeria durant 24 hores. Aquesta residència, però, compta amb 50 places.

Les residències també volen aclaracions sobre els llits que s’han de reservar en cas que es produeixi algun cas, i sobre qui n’haurà de pagar, per exemple, la despesa.

Fins al moment, aquesta residència no ha tingut cap cas de coronavirus a les seves instal·lacions. A partir d’ara, un sol cas serà considerat com a brot. Caldrà fer una prova PCR a residents i professionals. També cal tenir material de protecció indivicual en estoc per a quatre setmanes.

Deixa un comentari