La Garrotxa registra un 35% d’ocupació i espera arribar al 65% a finals de juliol

A la Garrotxa, són moltes les persones que visiten la comarca durant l’estiu. Segons Turisme Garrotxa, aquests primers dies de juliol l’ocupació volta el 35%, però no serà fins a la segona quinzena del mes que l’ocupació augmentarà fins al 65%.

Tot i que aquest any, bona part dels visitants són de comarques properes o de la resta de Catalunya, també n’hi ha que aprofitant l’obertura de fronteres han decidit aterrar a la Garrotxa.

Anneke Habes i Harry Sterk, turistes vinguts d’Holanda: Nosaltres coneixem la Garrotxa. Hem estat aquí varies vegades. Ens agrada molt, així que amb covid o sense covid, venim.

Al municipi de Les Preses, on travessa de punta a punta la Via Verda o l’antic carrilet, han vist com aquests últims dies ha augmentat el nombre de visitants. Des del consistori, han preparat el municipi amb totes les mesures de seguretat possible per rebre el turisme.

Lluís Xancó, regidor turisme Aj. Les Preses: Ara sembla que es va reactivant i veiem que de mica en mica va millorant i va millorant la presència de turisme per aquí. Les Preses sempre hem rebut molts visitants de fora. El Parc de Pedra Tosca, per exemple, és un lloc que ja és conegut internacionalment. També molta gent que va a l’àrea recreativa de Xenacs, que és un mirador de la Garrotxa, i també ens trobem molta gent que hi puja.

Anneke Habes i Harry Sterk, turistes vinguts d’Holanda: A nosaltres ens agrada agafar el carril verd. És molt bonic, molt còmode. Amb totes aquestes petites estacions, és molt aconsellable per agafar la bicicleta.

De proximitat  o no, i tot i la situació tant complexa que estem vivint, està clar que qui trepitja la Garrotxa per primera vegada no pot evitar tornar.

Anneke Habes i Harry Sterk, turistes vinguts d’Holanda: Demà tornem a Holanda, però tornarem cap aquí a finals de mes.