Un de cada quatre PCR realitzats al CAP Garrotxa dona resultat positiu per coronavirus

Actualment, als centres d’atenció primària de la Garrotxa es fan testos PCR a persones amb símtomatologia compatible amb la COVID, persones amb patologies vulnerables que han estat en contacte amb positius i persones que han estat en contacte amb més d’un cas confirmat. Dels testos que es realitzen, un de cada quatre dona com a resultat positiu.

Josep Lluís Nicolau, director de l’Equip d’Atenció primària d’Olot i Besalú: Estem veient que aproximadament un 25% de les proves que fem ens surten positives. No hi ha un volum de patologia molt important però sí que hi ha casos, i no estem disminuint. Així com aquestes darreres setmanes havien baixat una mica, ara ens hem frenat, inclús potser estem pujant una mica. Això és que ens fa por per veure com evolucionarem en els propers dies.

La mitjana de casos confirmats a la Garrotxa és lleugerament superior a un al dia. Això vol dir que, segons el dia, els confirmats per coronavirus poden ser un o dos. Des dels centres d’atenció primària, es percep una certa marxa enrere en el descens de nous contagis. Fins i tot, algun cas detectat les últimes setmanes ha requerit el trasllat a Girona per sotmetre’s a respiració assistida.

Actualment, el ventall de patologies susceptibles de requerir un PCR han augmentat. Des del Centre d’Atenció primària, es recorda a les persones que han estat en contacte amb positius que han de realitzar 14 dies d’aïllament a casa encara que donin negatiu en el test de PCR.

Deixa un comentari