La Garrotxa concentra la majoria de brots per coronavirus de la Regió Sanitària de Girona, amb tres detectats en empreses de la comarca

CatSalut ha informat que a hores d’ara a la Garrotxa hi ha tres nous brots de coronavirus, generats en l’àmbit laboral en tres empreses de la comarca. Els tres brots afecten a un total de 16 persones. Han requerit l’aïllament a casa dels afectats, cap d’ells no ha necessitat, per ara, ingrés en un centre hospitalari.

La majoria, vuit casos, corresponen a treballadors d’una empresa que de moment no ha transcendit. Altres cinc s’han produït en el sí d’una empresa agroalimentària que ha preferit no donar a conèixer el seu nom. Els casos, detectats des del passat dia 30, han obligat a aquesta empresa, de caràcter familiar, tancar portes fins a acabar l’aïllament i assegurar que els seus membres estan fora de risc de recaiguda. L’empresa amb menys casos, tres, el mínim exigit per considerar brot a un contagi, és Resol, companyia dedicada a la producció de mobiliari ubicada a les Preses. El seu és un brot controlat, localitzat en el torn de nit.

Els tres casos de Resol es van detectar entre el 28 de juny i el 7 de juliol. Després de fer proves serològiques a tot el torn de nit, es pot determinar que la resta de departaments i treballadors de l’empresa no estan afectats. En aquests moments, el torn de nit funciona al 50%, mentre que la resta de departaments i seccions es troben a ple funcionament. La companyia ja havia estat implementant mesures contra el virus des de l’inici de la pandèmia, i ha consensuat amb l’Agència Pública de Salut mesures de seguretat addicionals, que en gran part ja s’han implementat. Aquestes són la desinfecció a tota la instal·lació, l’entrega individual de gel hidroalcohòlic i l’increment addicional del servei de neteja.

CATSalut ha informat que la Garrotxa és en aquests moments la comarca que més brots concentra de tota la Regió Sanitària de Girona, tot i que no ha volgut especificar quants en són en total. La Garrotxa, amb 16 persones afectades, concentra prop de la meitat dels casos vinculats a brots a tota la regió, que són un total de 34. Tots es troben en aïllament domicilair a excepció d’una persona de fora de la comarca que ha necessitat l’ingrés en un centre hospitalari.