La consellera Àngels Chacón participa a la presentació del nou projecte de Noel Alimentaria, amb una inversió de 25 milions d’euros

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha visitat la Garrotxa amb l’objectiu de donar suport al teixit empresarial de la comarca, que s’ha vist afectat per la crisi del coronavirus però que té nous projectes per donar a conèixer. Una d’aquestes presentacions ha estat la de NOEL OLOT, que ha tingut lloc aquest matí a l’Ajuntament. Un projecte que constitueix la inversió que Noel Alimentària està fent a l’antiga nau de CartOlot, molt a prop de l’empresa de sacrifici porcí Olot Meats, a l’avinguda Europa.

Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement: Malgrat les incerteses que tenim i aquest nou context en el qual la única certesa és la incertesa, que hi hagi aquesta aposta per la generació de treball i riquesa a mi em confirma una de les frases que més m’agrada dir que és que ‘fer empresa és fer país’ i ells estan fent país. Per aquest motiu hem volgut estar a la presentació.

La inversió que l’empresa garrotxina està fent en aquest sector és una de les més importants que s’estan realitzant en aquests moments a Catalunya, i suposa l’ampliació de la seva producció i la creació de 200 nous llocs de treball.

Joan Boix director general de Noel Alimentaria: És un dels grans projectes dels últims anys de Noel en el qual farem una sala de desfer al costat de l’escorxador per tenir una capacitat de treball amb més bones condicions i un producte amb valor afegit per als nostres clients.

Part de la producció amb la qual compta actualment la planta de Sant Roc passarà a la nova fàbrica, de manera que només quedaran els elaborats frescos i llescats, permetent una millora en seguretat i qualitat del producte i reduint el trànsit de l’Avinguda Sant Jordi en uns 40 camions menys diaris.

Amb aquesta inversió de prop de 25 milions d’euros la fàbrica absorbirà l’activitat d’especejament, envasat i congelació de carn de porc, aconseguint un dels objectius de l’empresa, el de potenciar l’economia local i la creació de nous llocs de treball, a banda de reforçar la seva presència a Espanya i apostar per la sostenibilitat.

x