Les atípiques Proves d’Accés a la Universitat 2020 finalitzen sense incidències destacables

Aquest divendres ha estat l’últim de les PAU 2020, amb les proves de química, disseny i geografia a les 9 del matí i biologia, cultura audiovisual, grec i tecnologia industrial a les 12 del migdia.

Ariadna Minovas, estudiant batxillerat INS Bosc de la Coma: Jo he fet química i pensava que aniria pitjor però no han anat malament. Sí que hi havia flexibilitat però tampoc ha sigut un ‘us el regalem’.

Marta Caula, estudiant batxillerat INS Bosc de la Coma: M’han anat bastant bé els exàmens. El de matemàtiques fatal, però tothom s’havia queixat que era molt complicat.

Aquesta selectivitat però, a causa de la COVID-19, han estat les més atípiques i probablement històriques des que es fan les proves. Els exàmens s’han fet més tard del que era habitual i s’han allargat un dia més. Els estudiants han entrat amb mascareta i de forma ordenada a les sales d’exàmens, on s’han assegut al lloc que se’ls ha assignat per a totes les proves, i amb l’examen sobre la taula han pogut decidir si feien la prova amb mascareta o sense.

Marc Nicolau, director INS Bosc de la Coma: Ha anat sobre el previst. Les proves semblen que han anat força bé i sense grans complicacions. En principi no hi ha cap incidència.

Ariadna Minovas, estudiant batxillerat INS Bosc de la Coma: Nosaltres no hem passat mai la selectivitat i per tant no sabíem com anava abans. La nova situació l’hem agafat amb normalitat, amb mascaretes sí, però amb normalitat.

De fet, a Olot s’hi han examinat prop de 250 estudiants d’entre la Garrotxa i el Ripollès, tots ells repartits entre dos dels centres de la capital, el Bosc de la Coma i l’Institut La Garrotxa.

Marc Nicolau, director INS Bosc de la Coma: Ha anat molt bé perquè ha fet que no es noti gens de massificació dins el centre i per tant totes les mesures de distanciament s’han pogut complir.

Les notes de la selectivitat se sabran el 27 de juliol, quan els estudiants podran consultar els resultats de les Proves d’Accés a la Universitat a través d’internet. A partir d’aquí hauran de calcular la nota de tall per orientar-se i conèixer si podran accedir al grau desitjat a la universitat que tenien pensada