El barri de Ca la Guapa de Santa Pau viu una nit agradable i diferent amb un concert d’havaneres

Ni la pluja va poder impedir que el barri Ca la Guapa de Santa Pau visqués una nit diferent i agradable amb un concert d’havaneres, que es va traslladar al local social. Amb la mascareta i amb els assistents mantenint la distància de seguretat, el grup Habáname va oferir un concert de dues parts. A la primera, van interpretar havaneres en català i a la segona, cançons de Cuba. El conjunt musical es definia d’aquesta manera.

Aleli Vázquez, grup Habáname: Somos básicamente un grupo de habaneras, que hacemos habaneras cubanas y catalanas. Además, con nuestro origen que todos somos cubanos, hacemos también música cubana, sobre todo música tradicional cubana.

La mateixa integrant del grup va explicar que han patit molta inactivitat des de l’inici de la pandèmia. També va afirmar que la cultura serà un dels ingredients principals per superar aquesta crisi.

Aleli Vázquez, grup Habáname: La gente al no poder salir seguramente las audiencias tanto de programas de música como de entretenimiento habrá subido muchísimo porque la gente siempre se aferra a todo lo que sea emocional para salir de la crisi. Esta es una crisi que yo pienso que dentro de lo que cabe y puede ser posible se debe mantener todos los programas culturales.

 

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Aquest any vam pensar que no podíem perdre la tradició de continuar fent la festa aquí al barri de Ca la Guapa. Teníem clar que depèn de quin format no el podíem portar. Vam pensar en un grup d’havaneres amb un format assegut, que és una de les coses que es permet avui dia, a causa de la situació actual de la pandèmia de la COVID-19.

Totes les activitats programades per a la festa major del barri de Ca la Guapa van quedar reduïdes a aquest concert, on van assistir una seixantena de persones.