El nou pla de residències limita la capacitat i el funcionament dels centres de dia per prevenció

Amb la represa, la residència Montsacopa d’Olot ha pogut reobrir el centre de dia, però amb limitacions per prevenció. Ha hagut de separar-ne els accessos respecte de la residència, i ara al centre de dia s’hi accedeix pel pati exterior.

El personal és exclusiu per a cada servei, i al centre de dia s’han habilitat uns nous vestuaris per a la plantilla. L’aforament també s’ha limitat al 50% de la capacitat. Si fins a l’inici de la pandèmia tenien 70 usuaris, ara en tenen 35, proporcionant alternatives als que s’han quedat fora.

Tres dels fins ara usuaris del centre de dia estan ingressant com a usuaris de la residència, que també ha hagut de limitar les places a 92 per reservar de 8 a 9 llits per aïllar algun possible nou cas de coronavirus, com marca el nou pla de la Generalitat. Els nous ingressos a la residència s’han de fer amb l’aïllament preventiu en una habitació durant 10 dies, que enrareix l’entrada al nou centre.

Per als mesos que vindran, els responsables dels centres demanen a la Generalitat prou equipament de diagnosi i de protecció individual.

Als familiars, els responsables de les residència els demanen prudència quan es flexibilitzi el règim de visites, per tal que no apareguin nous brots.

Deixa un comentari