Tres autors garrotxins han presentat les seves noves novel·les aquest cap de setmana sota el segell de l’Editorial Oliveras

La crisi del coronavirus i el confinament va fer aturar la vida i les rutines de tothom. Fins i tot, va obligar a suspendre dates tan assenyalades com Sant Jordi. Amb la tornada a la nova normalitat, el Dia del Llibre es celebrarà el proper 23 de juliol i és per això que moltes editorials i autors, han decidit presentar les seves obres aquests darrers dies.

Aquest passat divendres va ser el torn de Rosa Torrent, que va presentar la seva nova novel·la ‘Penjats d’un film’.

Rosa Torrent, escriptora: La novel·la comença amb una persona que es reprimeix una vomitada i s’escanya. A partir d’aquest moment està entre la vida i la mort durant tota la novel·la. Mentre se l’emporten a l’hospital i està en un llit d’hospital van apareixent tota una sèrie de personatges. Són persones de la seva vida.

El viatger del món mirall’, de Jaume Espadalé és la segona part de ‘La màgia del mirall’, que també s’ha presentat aquests darrers dies. Una segona part que, segons l’autor, està escrita sota una petició unànime dels lectors de la primera novel·la.

Jaume Espadalé, escriptor: El primer llibre tractava com un noi s’obsessionava amb la màgia i el mirall. Aquest segon llibre és més encarat cap a tres viatges. Un està dins el món mirall, que és tot imaginació. El segon és cap a la xina. Hi ha un personatge que vol fer-lo retornar cap a Olot i va a la Xina per veure els orígens del mirall. I hi ha un altre on se’n va cap a Londres a buscar l’escriptor d’un llibre que li va obrir les portes de la màgia.

Sílvia Vilacoba ha finalitzat la trilogia de les 3papallones amb ‘Retorn al Paradís’, una novel·la entrellaçada amb les altres dues: la vida pot ser rosa publicada al 2018 i l’aroma de la felicitat del 2019.

Sílvia Vilacoba, escriptora: Aquest llibre és el tancament de la trilogia. És un llibre enfocat amb l’última de les germanes, que és l’Ona. Aquesta germana torna de Nova York, on ha anat a estudiar, amb un secret. Es retroba amb les germanes i també amb el seu amor de joventut.

I es que tot i que el 23 de juliol no sigui comparable a la diada de Sant Jordi que tots estem acostumats, els propis autors tot i que amb incerteses, veuen com una oportunitat aquesta celebració.

Sílvia Vilacoba, escriptora: Coneixent una mica la part cultural i tota la crisi que hem estat vivint, és una oportunitat per retrobar-nos amb el públic i reprendre una mica aquest contacte més o menys directe que tot escriptor valora i necessita.