Alguns alcaldes de la Garrotxa posen de manifest davant el consellser d’Interior la manca d’efectius de Mossos d’Esquadra

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, va reunir-se ahir de manera telemàtica amb representants locals de la Garrotxa per analitzar l’evolució i percepció de la seguretat a la comarca.

En aquesta reunió, Buch va posar en valor les dades delictives de la Garrotxa. Per cada mil habitants, la ràtio dels fets delictius és de 38,2 quan a la Regió de Policial de Girona és de més del 63% i a Catalunya del 66.

Pel que fa a les actuacions policials, les detencions han augmentat a la Garrotxa un 3,8% en l’últim any, mentre que a la Regió Policial de Girona han augmentat un 3,5%.

Tot i les dades, Buch afirma que és conscient de la manca d’afectius a la Garrotxa, una problemàtica sobretot en poblacions petites on no hi ha policia local, que ja han expressat alcaldes i alcaldesses en diverses ocasions.

Tot i així, el conseller ha reiterat que el govern està fent promocions de Mossos a marxes forçades i que, tot i que al 2006 la Generalitat ja va negociar amb l’Estat Espanyol que a Catalunya es necessitarien aproximadament més de 18.000 mossos, ha posat de relleu que des del Govern estan plantejant la possibilitat de negociar aquest número a l’alça.

x