El casal d’estiu d’Acció Jove treballa per recuperar l’entorn de la Moixina

Que l’estiu és sinònim de bon temps i diversió és sabut per la majoria de joves, però alguns casals, a banda d’oferir una part d’oci, també aposten per la vessant educativa. Com és el cas de l’Estiu Riu, on es proporciona la oportunitat de col·laborar en la proposta Acció Jove, un camp de treball coordinat entre el Parc Natural i l’Institut Municipal d’Educació on es treballa amb joves d’entre 14 i 18 anys amb activitats com la recuperació de l’entorn de la Moixina. Durant aquest mes de juliol els 10 participants i els seus monitors extreuen les plantes invasores conegudes com a créixens que han colonitzat els regs de la Moixina, afectant a la temperatura de l’aigua a causa de la mala circulació i a la població de libèl·lules de la zona.

Laia Planella, monitora ‘Acció Jove’: Algunes poblacions de libèl·lules autòctones d’aquí que posaven els ous dins l’aigua actualment no poden oclusionar i la població d’aquestes no pot evolucionar. Per això nosaltres cada estiu arranquem aquests créixens així l’aigua torna a circular com ho fa habitualment i les libèl·lules s’estan recuperant.

Aquesta, però, no és l’única activitat del projecte, ja que també es realitzen intervencions al Riu Fluvià després del pas del temporal Glòria i la creació d’un hotel d’insectes per observar com actuen en diverses situacions. La vessant social i educativa els permet també adquirir una recompensa setmanal amb activitats d’oci i excursions.

Judit Arjona, participant d’Acció Jove: Som com una família, com una pinya. Aquí pots ser tu mateix, relacionar-te amb tothom i que ningú et jutgi. Estàs sempre molt tranquil i t’ho passes bé.

Adrià Pons, participant d’Acció Jove: Jo sóc un reincident d’Acció Jove, perquè fa dos anys ja vaig venir i aquest any vaig recordar els moments que vaig passar i em va fer il·lusió tornar-ho a provar i de moment m’està convencent molt.

Fins el proper 24 de juliol els joves inscrits continuaran la seva tasca sota els puntals principals del casal, la vessant social, la recuperació de la moixina i, sobretot, el treball en equip.

Deixa un comentari