Els serveis jurídics de la Diputació de Girona avalen que el nomenament d’Anna Serra com a alcaldessa accidental de Sant Joan s’ajusta a dret

L’últim ple de Sant Joan les Fonts va ser tens i on es debatia si el càrrec d’Anna Serra com a alcaldessa accidental era adequat o no a la legalitat. Doncs bé, segons les conclusions d’un informe que han elaborat els serveis jurídics de la Diputació de Girona sobre el relleu que es va produir al capdavant del consistori del municipi garrotxí i que ahir va difondre l’equip de govern del municipi, el nomenament de la primera tinent d’alcalde, Anna Serra, com a alcaldessa accidental de Sant Joan les Fonts s’ajusta a dret.

L’informe es va encarregar després que el grup a l’oposició d’Esquerra-Sant Joan Plural afirmés que la presidència no pot ser reconeguda per la llei perquè Anna Serra no formava part de la Junta de Govern Local, tot i ser tinent d’alcaldia per decret, i això podia tenir conseqüències greus en els acords que adoptés el consistori.

En l’informe s’assenyala que, com que el relleu és legal, també ho són els acords presos en la sessió plenària del mes passat amb el vot de qualitat de Serra.

Els lletrats dels serveis jurídics de la Diputació de Girona avalen doncs els passos que ha empès l’ajuntament durant tot el procés. D’aquest informe, se’n donarà compte a la sessió plenària que es té previst convocar a principis de la setmana vinent.

x