La crisi obliga a aturar i capgirar alguns dels projectes de l’Ajuntament de Tortellà

Un dels objectius principals del govern local de Tortellà per aquest any era i és la posada en servei de l’edifici de la llar d’infants del municipi, un equipament que no ha pogut obrir mai les seves portes. Abans de l’esclat de la crisi sanitària, l’equip de govern s’havia plantejat obrir les seves portes com un nou centre educatiu. Un panorama que ha canviat completament amb la pandèmia de la COVID-19. I es que l’aforament de l’escola de Tortellà és limitat i les aules són petites, una situació que complica el fet que puguin haver-hi ràtios o aforaments

Josep Reig, alcalde de Tortellà: Són aules molt petites. Aquets dies ens estem preparant per si ens diuen que a l’escola no hi caben tots. Veurem, al setembre, quina situació tenim. Si hem de preparar-nos per acolli runa part dels alumnes de l’escola, si no cal, o ho hem de deixar en stand by per si més endavant la cosa es complica.

L’emergència sanitària també ha deixat sobre la taula altres projectes del municipi garrotxí. Tortellà havia presentat dos projectes a la convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC). Un era la rehabilitació de la plaça del mercat, amb la millora del terra, incorporació de zones enjardinades i la renovació dels llums per llums LED, així com la millora del parc infantil. L’altre, millorar la connectivitat de la zona esportiva per tal de poder controlar aforaments i accessos als equipaments de la piscina o les pistes de tennis. Uns projectes doncs que, de moment, hauran d’esperar.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: Mentre esperem la resolució d’aquests subvencions, si s’acaben fent o no, intentar mantenir bé el poble. De feina sempre n’hi ha. Quan acabes per una banda ja has de començar per l’altre. Per sort o per desgràcia sempre hi ha coses a fer.

x