L’Ajuntament d’Olot respon a les reclamacions de la plataforma ‘No és un vial, és un carrer’ i aprova una nova actuació

A finals del mes de juny, l’Ajuntament d’Olot va instal·lar una unitat de vigilància mòbil de contaminació atmosfèrica a l’Avinguda Sant Jordi amb l’objectiu d’analitzar la qualitat de l’aire de la zona. Un sector de la ciutat castigat ambientalment per la quantitat de vehicles de grans dimensions que hi passen al llarg del dia.

Aquesta unitat, propietat de la Generalitat de Catalunya, fa uns quants dies va ser víctima de la mateixa problemàtica. Després de l’incident la unitat de vigilància ha estat traslladada uns metres més avall.

Pep Berga, alcalde d’Olot: La Generalitat haurà descobert un dels problemes que tenim a l’avinguda, que és que un camió va passar tan a prop del vehicle que li va arrancar un retrovisor i li va produir ratllades importants. Per això van creure oportú apartar-la una mica més i per això l’han mogut.

Des de la plataforma ‘No és un vial’, també van exposar les seves queixes per l’ubicació del vehicle, que es trobava al costat d’una zona verda.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Es va buscar un lloc on fos possible ficar-hi un generador que fa força soroll. Vam buscar una zona que estigués prou apartada d’on viu la gent per no tenir uns pobres veïns durant dos mesos havent d’escoltar un motor tot el dia.

Un altre de les reclamacions que van exposar els veïns amb la instal·lació del vehicle, va ser l’època de l’any. Segons la mateixa plataforma, l’estiu no és una època representativa del volum de vehicles que circulen per la zona, on el trànsit acostuma a ser més fluït.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Al final el que hem de recollir son dades fiables de la contaminació que es produeix en aquella banda de la ciutat. Crec que seran útils i bones i que després comparades amb altres llocs de Catalunya ens donaran una fotografia exacte de quin és l’estat de salut de l’aire que respirem cada dia.

Finalment, la Junta de Govern Local, ha aprovat una de les actuacions que es van acordar de forma consensuada amb la plataforma, l’eixamplament de les voreres del pont del carrer Zamenhoff, que passaran a tenir 3,50 metres d’amplada.

x