L’Hospital d’Olot passa prop de 24 hores sense pacients ingressats per coronavirus

L’Hospital d’Olot ha passat prop de 24 hores sense ingressats per coronavirus fins aquest matí. S’ha tractat del període més llarg sense ingressats des de l’inici de la pandèmia.

Després de l’última alta, ahir el centre va passar gran part de la jornada sense un nou ingrés, fins aquest matí, quan una persona atesa pel servei d’Urgències ha donat positiu a la prova de coronavirus i s’ha quedat ingressada a l’hospital. , però no suficient com per replantejar els usos de part de la Unitat 3.

Josep Maria Padrosa, director gerent de l’Hospital d’Olot i Comarcal Garrotxa: Què ens està dient això? Doncs que el problema no està resolt, i per tant hem de tenir molta cura a mantenir totes aquestes recomanacions que es fan.

La Garrotxa ha passat de tenir nou positius confirmats la setmana de Sant Joan a tenir-ne 22 la passada setmana. El perfil és de persones més joves de 60 anys, tot i que en ocasions, l’ingrés es complica i s’ha de traslladar al Trueta per rebre la ventilació mecànica invasiva d’un respirador, com ha passat en fins a dues ocasions en les darreres setmanes.

Josep Maria Padrosa, director gerent de l’Hospital d’Olot i Comarcal Garrotxa: Hi ha un repunt. De fa un mes i mig, de 40 [positius] a la setmana vam baixar a nou i ara estem a 20. Per tant, insistim amb aquestes mesures al màxim possible: les mascaretes, les distàncies, el rentat de mans, tenir seny. La gent a les indústries té molta cura però després, qaun surt i s’asseu en una taula per gaudir o pendre alguna cosa, es complica, i això s’està reproduint i per això estan apareixent aquests casos.

Per tot això, l’Hospital d’Olot mantindrà les cinc habitacions aïllades de la Unitat 3 per rebre nous possibles pacients, la separació a les consultes i a Urgències, amb dos circuits, i altres serveis posats en marxa durant la pandèmia.

Josep Maria Padrosa, director gerent de l’Hospital d’Olot i Comarcal Garrotxa: Potencuia al màxim possible el teletreball, la telemedicina per evitar que vingui més gent aquí. Sembla que això pot repuntar encara més quan torni a arribar la tardor, jo penso que emmascarada en altres patologies respiratòries, com refredats o grips. Això pot ser que torni a tensionar el sistema davant de possibles nous casos.

Des de l’hospital d’Olot es recomana seguir l’obligació de dur la mascareta posada, així com la resta de mesures de prevenció per no contribuir a propagar el virus.

x