RCR Arquitectes inicia una edició ‘online’ del seu Summer Workshop amb participants de tot el món

Aquest dilluns a les 3 de la tarda, RCR arquitectes donava el tret de sortida al Summer Workshop 2020, en la seva edició online a causa de la crisi del coronavirus. Els arquitectes Aranda, Pigem i Vilalta iniciaven la sessió inaugural rodejats dels tutors i assessors del curs. Aquest any, s’han deixat de banda les disciplines d’escenografia i dansa per centrar-se en arquitectura i fotografia. Els participants han estat menys per aquest motiu, tot i que procedents de tot el món, com és habitual.

Rafael Aranda, RCR Arquitectes: Hem fet la connexió a les 3 de la tarda perquè sabíem que hi havia persones que es trobaven a les 6 del matí i altres que es trobaven a la mitjanit, o sigui, que estem amb aquest ventall de tot un dia de diferència.

Aquest any, algunes de les activitats proposades poden tenir aplicació en l’ambiciós projecte que RCR té a La Vila, a la Vall de Bianya.

Rafael Aranda, RCR Arquitectes: Amb la relació que l’any passat vam establir amb la fundació de Ferran Adrià, aquest any reflexionem sobre un tema que es resumeix en un exercici per fer un pavelló a La Vila, el tema del qual és el saber comprendre.

Enguany, el Workshop manté el programa obert de conferències per a tots els públics, tot i que s’ha de trobar via online.

Rafael Aranda, RCR Arquitectes: Estarà obert a tohom que s’hi vulgui connectar, perquè estarà a YouTube, etc. Hi ha també una petita peça de videoart, també escollida per un comissari interessant, Eduardo Bonito, que va en relació amb la xerrada que després hi ha sempre, i que ens ajuda a donar aquesta visió dels conceptes que nosaltres estem treballant, de les profunditats, del bosc, de la natura… tot això relacionat amb les conferències.

x