La 38a edició del Festival Ésdansa de les Preses se celebrarà del 20 al 23 d’agost

Tot i la cancel·lació de la majoria d’actes culturals programats per aquest any, algunes companyies no perden l’esperança i aposten per la celebració d’espectacles amb un canvi de format per adaptar-se a la situació actual i a les mesures de seguretat establertes. És el cas de l’Ésdansa de les Preses, el festival de dansa d’arrel tradicional que ja té nova data sobre el calendari. Serà el proper mes d’agost, entre els dies 20 i 23, quan el municipi tornarà a gaudir de la dansa, en aquesta edició, però, centrada en el producte de km 0, amb companyies i artistes nacionals.

Roger Casalprim, president Marboleny: Ha estat una prioritat des del minut zero, que alguna cosa s’havia de fer, ja sigui d’una manera o altra. Hem treballat durant tots aquests mesos per a poder-ho fer i finalment avui hem presentat, la setmana vinent esperem donar a conèixer tota la programació. Hi som, hi serem i volem que la gent vingui i se senti segura de venir.

La línia formativa del festival, coneguda com a Ésdansa’T canviarà el format per oferir classes virtuals als més petits per aprendre danses i música del Pirineu, tot i que continuen de manera presencial per als joves i adults.

Núria Feixas, directora Festival Ésdansa: Per part dels joves i els adults ho farem de manera presencial, que cada participant tingui la seva parcel·la per ballar i veuran des de dansa catalana amb l’Esbart Ciutat Comtal de Barcelona i l’Esbart d’Olot o els hi donarem eines perquè puguin ballar amb Antoni Jodar i la Montse Colomer, aprendrem percussió corporal i danses del País Basc amb un grup de portugalete.

Les inscripcions per als tallers ja estan obertes a través del web del festival. Una 38a edició que canvia de format per seguir oferint i potenciant la cultura popular a la comarca.

x