Circusland obrirà les seves portes durant la tardor d’aquest any

Els amants del circ hauran d’esperar fins la tardor per veure com s’obren les portes per primera vegada del museu del circ projectat a Besalú per Circus Arts Foundation. Tot i que la seva inauguració estava prevista per al mes de maig d’aquest mateix any, la situació causada per la pandèmia i l’estat d’alarma han endarrerit les intencions dels responsables, que s’han vist obligats a ajornar el projecte.

Genís Matabosch, director Circusland: Encara tenim molta feina per fer, ara estem amb totes les mesures de protecció del foc i d’accessibilitat. I el que farem més endavant és tenir un rol d’aforament molt rigorós.

L’accés a l’equipament estarà controlat per franges horàries i es preveu aplicar totes les mesures de seguretat necessàries perquè finalment obri al públic entre els mesos d’octubre i novembre.

Genís Matabosch, director Circusland: Molt il·lusionats i realment impacients perquè se’ns està fent molt llarga aquesta espera. Fa més de 20 anys que estem pensant i ideant aquest equipament, sembla que mai acabi d’arribar i que sempre vagi topant amb noves dificultats tan imprevistes com una pandèmia.

La rehabilitació de l’antic monestir benedictí de Sant Pere de Besalú no és l’únic projecte de la fundació, ja que també organitza el Festival Internacional de Circ Elefant d’Or a Girona, que preveu celebrar la seva 10a edició el mes de febrer de l’any vinent amb una millora als accessos a la carpa per no generar cues, de la mateixa manera que ho farà el Gran Circ de Nadal de Girona, que preveu posar a la venta les seves entrades durant les properes setmanes. Tot i que els festivals del territori continuen sobre el calendari la fundació ha vist afectada la seva activitat amb la cancel·lació dels espectacles internacionals, on es seleccionen artistes d’arreu del món per participar en properes edicions dels festivals del país, així que la situació actual ha obligat a fer-ho de manera telemàtica.