El col·lectiu de transport sanitari de la Garrotxa reivindica els seus drets laborals

Són un col·lectiu poc valorat dins el sector sanitari i ara alcen la veu per reivindicar el seu paper i drets laborals. Parlem del transport sanitari, que ha viscut durant els darrers mesos les conseqüències de la COVID-19 i les afectacions al sector, per aquest motiu reclamen ser reconeguts com a part del personal del sector de la salut gràcies a la seva formació i preparació per atendre tan serveis urgents com programats.

Jesús Anglada, tècnic transport sanitari Garrotxa: Quan estàs dins un box d’un hospital i estan tots vestits amb la granota no saps diferenciar qui és el metge, l’infermer, l’auxiliar o nosaltres que hi portem el pacient. Vull dir que si estem tots dins el box estem tots exposats per igual.

Des de fa uns anys ja s’està preparant un nou conveni perquè s’equipari la seva tasca a la dels Serveis d’Emergència Mèdica i se’ls proporcioni les mateixes condicions.

Dani Dorca, tècnic transport sanitari Garrotxa: El que hem aconseguit ara és crear una coordinadora de sindicats independents perquè els que no tenim prou força per representar als treballadors ens hem unit i a partir d’unes reunions estem intentatn establir unes línies vermelles i fer arribar això acordat amb tots els treballadors als grans sindicats.

Demanen als sindicats que s’escolti als treballadors de cares a la negociació del nou conveni previst per aquest proper mes de setembre, si no és així es plantegen sortir al carrer i convocar una vaga per reivindicar la seva posició.