El waterpolo, un dels esports més afectats per la crisi sanitària de la COVID-19

L’emergència sanitària i el confinament, van fer aturar pràcticament totes les celebracions esportives i entrenaments gairebé del món. El waterpolo, tot i que els experts consideren que el coronavirus repel·leix l’aigua pel fet de ser clorada, no deixa de ser un esport de contacte. A més, aquesta disciplina, ha estat una de les que més ha patit els efectes d’aquest confinament.

Xevi Buch, àrbitre waterpolo: És un esport on, per dir-ho d’alguna manera, es practica en un espai on no estem acostumats a moure’ns. Nosaltres ens movem caminant, saltant i aquí estem en un mitjà on no ens movem normalment, que és l’aigua. Una de les principals reivindicacions a nivell físic de tots els clubs i esportistes és que han estar molt de temps sense entrenar, i estar sense entrenar en un mitjà que ens és aliè al nostre dia a dia, la repercussió és molt més gran.

La setmana que ve s’havien de celebrar el Jocs Olímpics de Tòquio. El Comitè Olímpic Internacional va prendre la decisió de traslladar la celebració l’any vinent, entre el 23 de juliol i el 8 d’agost de 2021, pràcticament en les mateixes dates en què s’haurien celebrat aquest any. És la primera vegada a la història que uns Jocs Olímpics es posposen.

Xevi Buch, àrbitre waterpolo: Estem davant d’una situació completament anòmala i és una situació que no s’havia vist mai, suspendre uns jocs per una malaltia. He estat parlant amb companys que també estaven convocats a anar als Jocs Olímpics de Tòquio i tots pensem que es podria donar el cas que, al ser una tria que fa la Federació Internacional, canviés d’un any per l’altre.