L’Ajuntament d’Olot aprovarà inicialment les primeres actuacions del Pla de places del Nucli Antic

L’enderroc de l’edifici de les mosques de la plaça Pia Almoina, així com la reorganització d’algun negoci, han fet reconsiderar al Consell de Barri del Nucli Antic d’Olot començar a remodelar l’espai aquest 2020. En comptes d’això, han decidit començar per la plaça del Carme. Aquest dijous, la Junta de Govern Local porta a aprovació el canvi d’ordre de prioritats, així com els projectes de millora de la plaça del Carme i altres tres places més. Al Carme, s’hi vol fer l’Escola d’Art present a l’exterior, fent visibles l’interior a través de les voltes de la façana en la seva planta baixa, i amb el temps, habilitant aules obertes o sales d’exposicions a l’altra banda del carrer, on ara hi ha locals buits.

A la plaça del Carme, s’hi vol diferenciar clarament el paviment, i instal·lar uns sòcols a l’entorn de la façana de l’església. Per a una primera fase, l’Ajuntament d’Olot hi ha assignat un pressupost de 50.000 euros, executar el 2020.

Posteriorment, s’iniciaran també les millores de la plaça Pia Almoina, on es vol destacar la presència del Centre Els Catòlics, la plaça Mora, on es vol realçar la font, i el passeig de la Muralla, que on es vol reordenar la circulació, fent que els cotxes només transitin per la banda més propera a l’avinguda onze de setembre. Al fons, s’hi vol instal·lar una porxada oberta per a l’ús dels veïns i les entitats. Tots els projectes contemplen la dinamització social i de les plantes baixes, així com el manteniment del caràcter dels espais.

x