Les residències de gent gran veuen lògica i sensata la decisió del Govern de prohibir les sortides esporàdiques dels usuaris

A partir d’aquest dijous, els usuaris de les residències de gent gran no podran sortir dels murs dels edificis per fer sortides esporàdiques, diàries o setmanals fins a tres setmanes. Poden seguir rebent visites en entorns a l’aire lliure, si en disposa la residència, amb distanciament social i la resta mesures de seguretat. Els responsables de les residències de la Garrotxa veuen la mesura lògica i consensuada en aquests moments.

Concòrdia Vila, gerent Residència La Tardor: És molt sensata, perquè la veritat és que el focus principal que ens pot portar la COVID-19 és per part dels familiars.

Pere Cortés, Metge Residència La Tardor: A l’aire lliure és molt difícil que l’agafin, però no pots controlar tot el que han estat fent fora, i això explica que hi ha un risc.

Pilar Gómez, responsable de recursos humans Edat 3 Olot: Fa quinze dies vàrem decidir sortir a l’exterior però amb tot molt controlat, no podien baixar al mig d’Olot, això estava prohibidíssim. Creiem que és una bona mesura perquè els nostres residents són vulnerables.

De moment, la mesura contempla que els residents sí puguin marxar de vacances, una màxima que no es contempla, almenys des de la residència La Tardor.

Concòrdia Vila, gerent de la residència La Tardor: Al tornar a la residència aquestes persones haurien de fer com si vinguessin de nou, havent de fer la prova PCR i tenir-los en quarantena durant 10 dies.

La mesura de la Generalitat arriba després de consensuar amb la patronal del sector noves mesures per controlar possibles rebrots als centres, amb experiències que s’han pogut viure a poblacions com l’Hospitalet, una ciutat densament poblada on els contagis han augmentat els darrers dies.

Salvador Vilar, director gerent Residència La Tardor: A l’Hospitalet, a una residència concreta estaven fent les coses excel·lentment bé i precisament persones que van sortir a l’exterior són els que s’han contagiat.

De moment, les visites dels familiars no estan restringides a la Garrotxa. Sí s’han restringit a Lleida, l’Alt Pirineu i L’Aran, així com l’Hospitalet, Cornellà i Sitges.

x