El sector turístic aprova la suspensió de les Festes del Tura 2020 per evitar noves restriccions en allotjaments i restaurants en cas de rebrots

La suspensió definitiva de les Festes del Tura d’Olot suposarà, segons el sector turístic de la Garrotxa, una davallada econòmica important per a la comarca. Durant les primeres setmanes de setembre l’ocupació augmenta de la mateixa manera que ho fan les reserves en hostaleria, fet que enguany preocupa al gremi.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: A les Festes del Tura ens guiàvem amb diversos dies, sobretot al sector de la restauració. Dos dies sobretot dedicats a la gent que venia de fora i s’ajuntava amb els locals, altres dies de gent de la comarca amb bastant ocupació, però veient la previsió de festes i com evolucionava la pandèmia ja es veia que segurament les Festes del Tura ja no serien el mateix.

Tot i que la previsió davant la COVID-19 ja suposava un descens en ocupació a la comarca per aquest any, el sector afirma que és preferent seguir les mesures de seguretat per fer front a la pandèmia i evitar rebrots.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: I preocupats per veure com evolucionarà, també ho hem de posar en context i que sigui una mesura de precaució que hem de tenir en compte. Tampoc volem que per culpa de les Festes del Tura després se’ns tanqui setembre, octubre i novembre.