Els besaluencs mostren el seu suport a Lluís Guinó davant el judici amb l’organització de dos actes

L’alcalde de Besalú, Lluís Guinó, serà jutjat a partir de dimarts dia 21 al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè era el vicepresident de la mesa del Parlament quan es va aprovar a la cambra la llei del referèndum i de transitorietat política al setembre de l’any 2017. Motiu pel qual els veïns de Besalú han organitzat un acte de suport al seu alcalde que tindrà lloc aquest diumenge a les set de la tarda a la plaça de la Llibertat del municipi.

Júlia Balas, veïna de Besalú: Últimament l’independentisme està molt adormit i penso que quan et trobes en una situació així és agradable que notis l’escalf del poble i més si tu en aquell moment ho vas fer pensant en la població donant la cara i sacrifican-te per ella.

Guinó està acusat del delicte de continuïtat de desobediència greu, al permetre, en contra del requeriment del Tribunal Superior, que es fes la votació. La fiscalia demana per a ell i la resta de membres d’aquell òrgan fins a un any i vuit mesos d’inhabilitació i el pagament d’una multa de 100 euros diaris durant deu mesos.

Els besaluencs han decidit recolzar a l’alcalde amb l’acte organitzat diumenge, a banda de preparar una sortida fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per fer costat a Guinó durant el seu judici el proper dimarts.