ERC Olot organitza una taula rodona sobre l’oci a la ciutat després de la COVID-19

Aquest era l’ambient que es respirava aquest dimecres al vespre a la plaça Mercat d’Olot. El grup municipal d’Esquerra Republicana d’Olot, conjuntament amb Jovent Republicà, va convocar ahir al vespre, una taula rodona per parlar sobre l’oci després de la pandèmia del coronavirus a la ciutat.

La taula va comptar amb la participació de Glòria Bassets, directora d’Atenció Primària de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa; Mercè Colomer, copropietària del restaurant Can Guix; i, Martí Reig, bateria del grup de música garrotxí Relat.

Tots ells van mostrar, des del seu propi àmbit, com han viscut la pandèmia. Des del món de la restauració, no han superat el cop i des del musical, Reig explica que només han pogut fer un concert des que van treure disc al febrer.

Adrià Aulinas, ERC Olot: S’han trobat amb una parada pràcticament absoluta, des del món de la restauració ens explicaven que la seva feina s’ha reduït i s’ha quedat al voltant del 30% del que era habitual. Des del sector de la música ens han parlat d’una aturada del 0% i entremig, des del sector sanitari, ens han explicat el per què, per què hi ha hagut aquesta necessitat de parar.

La crisi sanitària del coronavirus però, ha marcat un punt d’inflexió en l’oci a Olot. Una problemàtica que, de fet, ja fa temps que arrossega la ciutat.

Susanna Pagès, ERC Olot: S’ha de reactivar perquè el jovent, l’oci, és la manera que una societat se’n pot sortir.

Els participants, van voler remarcar la perillositat de la por.

Adrià Aulinas, ERC Olot: De la por que la gent deixi de fer coses per evitar possibles contagis. Això és el que acabaria definitivament amb la restauració, la cultura i l’oci.