Les entitats olotines donen suport a la decisió de suspendre les Festes del Tura 2020

Aquestes imatges no es repetiran aquest any. Olotins i olotines i vinguts d’arreu no podran gaudir de la Batalla de les Flors ni podran veure sortir als Marrans de l’AOAPIX durant els dies més frenètics que viu la capital olotina. I es que la crisi sanitària del coronavirus ha impedit que se celebrin aquests actes multitudinaris i també tradicionals de les festes. Una decisió que des de les entitats olotines veuen com encertada tenint en compte la situació actual.

Mon Barnadas, AOAPIX: Ens sap molt de greu no poder celebrar les festes però veiem molt clar la decisió que pren l’ajuntament, que en el fons és vetllar per la seguretat i pensar en tots nosaltres

Josep Andrés, CIT: Sap molt greu, però també hem d’entendre que el moment és difícil i complex i la responsabilitat de tots plegats és importantíssima.

Algunes entitats ja s’havien planejat com reconvertir els seus actes. L’AOAPIX per exemple, ja veia clar que hi havia actes que no es podrien fer per totes les aglomeracions que comportaven, però també s’havien plantejat la possibilitat de variar aquests actes controlant l’aforament o canviar-los d’ubicació.

Mon Barnadas, AOAPIX: Entenem que tot això seria molt complicat i ens farien unes festes molt allunyades del que estem acostumats aquí a Olot, una festa massiva, tothom al carrer i sense cap tipus de limitacions.

D’altres, havien pres ja la decisió fa unes setmanes, sota perill d’equivocar-se, la suspensió d’alguns dels actes més emblemàtics com ara la Batalla de les Flors.

Josep Andrés, CIT: Amb aquest cas nosaltres com a entitat ja són altres actes que hem hagut de suspendre i potser algun altre també serà. Anem al dia a dia i estem preparats per fer el que sigui quan toqui i com més aviat millor.

El que està clar és que les Festes del Tura no s’entenen sense el carrer, amb les relacions personals i la gresca col·lectiva. Tot i la tristesa que comporta la seva suspensió, des de les entitats envien un missatge d’optimisme a tots els olotins i olotines.

Mon Barnadas, AOAPIX: Com que aquest any tenim ganes de festes i ens haurem d’estar a casa. L’any vinent sortirem amb més ganes que mai i farem unes festes encara més grosses. Es notarà, que tothom te ganes de festa.

Josep Andrés, CIT: Mantenim distàncies, portem mascaretes, neteja de mans, evitar grans aglomeracions…si això realment és el que trobem a faltar, com més ho practiquem, més aviat podrem gaudir-ho tots plegats.