La restauració serà un dels sectors més afectats per la suspensió de les Festes del Tura 2020

El sector de la restauració, juntament amb el turisme, és potser un dels sectors que més afectat es veurà amb la suspensió de les Festes del Tura d’aquest any. Els dies més frenètics que viu la ciutat, es convertien en centenars de persones a terrasses, bars i restaurants de la capital garrotxina, un luxe per a molts restauradors a les acaballes de l’estiu.

Gerard Xifra, president Associació Hostalatge de la Garrotxa: Bars, restaurants, és una època bona després de l’estiu i abans d’arribar a la tardor. Facturaves i anava molt bé. Ara estem preocupats per veure com evolucionarà.


La plaça major és un dels punts neuràlgics de les Festes del Tura. El restaurant Europa, per exemple, fa més de 20 anys que viu les festes olotines de prop, i tot i que moltes vegades havien desitjat poder gaudir les festes des de l’altre banda, afirmen que la decisió els ha trasbalsat. 

Pau Garcia, restaurant Cafè Europa: Pensa que nosaltres vivim de la il·lusió de la gent i del dia a dia de la gent, i veure que la setmana més alegre de la ciutat tothom estarà trist i a casa, serà molt dur. No m’ho havia pensat mai, sempre havia desitjat unes festes del tura sense treballar i serà una situació molt estranya, estem molt tristos.

A un altre punt neuràlgic de les festes, el Firal, també els ha trasbalsat la decisió. Des del restaurant La Tintoreria, asseguren que eren uns dies molt bons on no es parava pràcticament de treballar.

Rafa Cori, La Tintoreria: Estem molt tristos perquè no tindrem Festes del Tura. Crec que ens afectarà perquè els clients que venien a sopar o a dinar, aquest any no els tindrem. De fet, era com l’acomiadament de l’estiu, que podies fer una mica més de diners per les festes…