Les entitats amb barraca admeten que la suspensió de les Festes del Tura afectarà al pressupost però donen suport a la decisió

Entorn la diada de la Mare de Déu del Tura es farà estrany veure el Firal pràcticament buit, sense les habituals barraques. Les prop d’una desena d’entitats que cada any hi busquen plaça per fer calaix s’han quedat orfes d’una activitat que els ocupava hores durant la celebració de les Festes del Tura. També es veuran mancats d’uns ingressos importants per a les activitats organitzades al llarg de l’any.

Un exemple n’és el Club Patinatge Artístic Olot, una entitat activa durant les festes, amb l’organització del festival, el segon que hauran de suspendre aquest any, i la seva ja tradicional barraca que no servirà entrepans ni begudes. Un altre històric de les barraques és el Club Hoquei Olot. El seu diagnòstic davant la suspensió de la festa és el mateix: la caixa que fan durant les festes és cabdal per a l’any però la decisió de l’Ajuntament, al seu parer, és correcta.

Les solucions aportades per l’Ajuntament han d’anar encaminades a compensar, almenys parcialment, el que aquestes entitats comptaven aconseguir per festes.

x