Reforcen les restriccions a la carretera de Sadernes per evitar massificacions

Aquestes són imatges del cap de setmana passat a la carretera d’accés a Sadernes. Cotxes aparcats a ambdós costats del camí, obstaculitzant el pas d’altres vehicles a causa de la poca amplada del tram. La preocupació davant aquesta situació desmesurada ha portat als municipis afectats a emprendre mesures que seran efectives a partir d’aquest cap de setmana.

Miquel Palomeras, alcalde de Sales de Llierca: Ens ha afectat molt, aquestes últimes tres setmanes hem tingut una afluència massiva de gent com mai haviem vist. Aquí a l’estiu sempre ve gent, però aquest any s’ha disparat d’una manera abismal i ens ha preocupat molt.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: És una primera prova per veure si amb aquestes mesures que s’aplicaran aquest cap de setmana reduïm aquest impacte i aforament desmesurat que tenim i haurem d’adaptar-nos a les circumstàncies que vinguin.

Perquè aquestes imatges no es tornin a repetir els consistoris han augmentat la vigilància a la zona. Els controladors de l’aparcament informaran quan aquest ja hagi arribat a la seva màxima capacitat i els vigilants contractats s’ubicaran al trencant de Montagut per informar que ja no s’hi pot accedir. S’han col·locat també senyals en diversos punts del tram indicant la prohibició d’aparcar en zones no establertes per a aquesta funció i s’ha sol·licitat la presència del cos de Mossos d’Esquadra per sancionar a aquells visitants que no compleixin les normes.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa: No és que no vulguem que la gent no vingui, sino que s’ha de fer cas als informadors que si està ple s’haurà de tornar un altre dia, perquè ens trobem que la gent aparca a cada costat de la carretera i resulta intransitable.

La preocupació dels municipis afectats va més enllà de la seguretat vial, i és que l’excés de visitants afecta en la conservació de l’espai.

Miquel Palomeras, alcalde de Sales de Llierca: Aquesta vall és fràgil, s’ha de protegir i no la podem destrossar. I en aquest aparcament que té espai per a 170 cotxes quan està ple vol dir que a la vall ja no hi ha espai per a més persones, perquè sino la degradarem.

x