L’Editorial Oliveras edita 19 dels llibres d’autors locals publicats abans del Dia del Llibre

La celebració de Sant Jordi el 23 de juliol no serà un dia del llibre i la rosa habitual, però les editorials no han deixat de fer la seva tasca.

L’Editorial Oliveras ha editat 19 dels llibres d’autors locals publicats abans del Dia del Llibre. El president de l’editorial garrotxina, Josep Oliveras, ha valorat molt positivament aquesta xifra.

Josep Oliveras, president Editorial Oliveras: Nosaltres considerem que és una quantitat considerable. Si ens remuntem als pocs anys que fa que fem llibres literaris, hem passat d’una xifra mínima o quasi nul·la a una quantitat important. Hem de tenir en compte que aquests 19 llibres literaris són d’autors locals, de casa nostra o de proximitat.

Precisament, aquest és l’objectiu de l’Editorial Oliveras: fer un lloc a aquells escriptors locals que no tenen cabuda a les grans editorials o que volen publicar el seu primer llibre.

Josep Oliveras, president Editorial Oliveras: Nosaltres hem apostat sempre per aquests autors locals. El mercat editorial és molt competitiu. Hem de comptar que nosaltres som una editorial de proximitat i competim amb grans editorials potents de Barcelona. Ells agafen uns escriptors amb una fama nacional o internacional, gent que han tret aquests concursos tan importants com el Premi Planeta o escriptors mediàtics.

La COVID-19 ha canviat els plans de les editorials i la cultura ha rebut un cop dur. Tot i això, l’Editorial Oliveras ha seguit endavant amb tots els autors amb qui s’ha compromès i ha afirmat que aquesta temporada haurà editat 22 dels llibres d’autors locals publicats.

Josep Oliveras, president Editorial Oliveras: És una cosa una mica anormal. Per nosaltres, pel món de l’editorial serà un any dur. Així i tot, nosaltres ho vam veure des que vam haver d’anul·lar totes les presentacions que teníem. No hem anul·lat cap de tots els llibres que hem fet.

“La qüestió és publicar. La cultura ha de tirar endavant”, va afegir Josep Oliveras.

Deixa un comentari